lauantai 14. tammikuuta 2012

Korunyörin solmimisohje

Korunyörin säätösolmun ohjetta on kyselty niin monta kertaa, että tässä se nyt tulee vihdoin ja viimein. Tosi helppo tehdä ja et tarvitse mitään muuta kuin pätkän haluamaasi korunyöriä. Yleensä käytän koruissa n. 80 cm pituista nyöriä. Se on aika sopiva normaalipituisiin koruihin ja siinäkin riittää sitä säätövaraa aika paljon.
Eli jos et halua käyttää lukkoja, niin tämä on juuri oikea ohje sinulle. Riipus kannattaa laittaa tässä vaiheessa ennen solmimista ellet sitten laita sitä esim. korurenkaalla roikkumaan.
 
1. Tee nyörin päähän tavallinen solmu niin lähelle päätä kuin saat. Kiristä se mahdollisimman tiukkaan ettei aukea. Toista sama myös toiseen päähän.
2. Sido myörin pää solmulla kiinni toiseen päähän niin, että se toinen nyöri jää solmun sisälle. Kuvasta näet selkeämmin miten se menee. Tee solmu mahdollisimman lähelle nyörin päässä olevaa solmua ja kiristä tarpeeksi tiukalle. Kuitenkin niin että nyöri liikkuu vielä ihan sujuvasti solmun sisällä eli älä vedä sitä liian tiukkaan.

3. Toista sama myös toiseen päähän ja nyt sinulla pitäisi olla tämän näköinen nyöri sidottuna. Näitä solmuja liikuttelemalla saat säädettyä koruasi sen pituiseksi kuin haluat. Solmut voivat löystyä käytössä, joten niitä voi aina välillä vähän kiristää.


5 kommenttia:

 1. Olen aina luullut, että tuo korusolmu on jotain rakettitiedettä ja en ole koskaan perehtynyt siihen. Kiitos palautuksesta maan pinnalle -solmun teko onkin noin helppoa! ;D

  VastaaPoista
 2. Juu, kaikki aina luulee että se on kamalan vaikeaa kun messuilla yritetään selittää miten se tehdään. Helppoa kuin heinänteko kun sen kerran tekee ja takoo tuonne pääkoppaansa. Ja sopii moneen käyttötarkoitukseen, eikä tarvi aina pelehtiä niiden lukkojen kanssa jos haluaa nopeasti valmista...=)

  VastaaPoista
 3. Heip, Sysimetsäläiset!
  Kipittäkää kurkkimaan
  Pitsimiinin blogisynttäri-arvontaa...

  Ja ps, Tarvikepakettihaasteeseen
  vastasin Kyllä, Ehdottomasti! : )
  Onhan nyt tulossa ystävänpäivä,
  vappu, pääsiäinen...
  Tarvitaan uusia askartelu-idiksiä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laura vinkistä, kävin osallistumassa!

  Totta turiset, niistä saisi kyllä mahtavia aiheita aikaiseksi, hm...=)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Olen pohdiskellut niin pitkään, että kuinka tällainen solmu tehdään ja nyt löysin vihdoinkin selkeät ohjeet.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...